Paracetamol | Online Bestellen | Medimart.be
Filters

Paracetamol online bestellen? Maak een keuze uit het onderstaande aanbod, bestel en betaal veilig online en laat uw order binnen 3 werkdagen thuis afleveren.

47 artikelen  

Verwijder alle


Paracetamol

Paracetamol is een van de meest gebruikte pijnstillers, maar wat is nu precies de werking van dit medicijn? En welke werkzame stof bevat dit geneesmiddel? U leest het hier.

Paracetamol is een pijnstillend medicijn dat ook een koortsverlagende werking heeft. Het gebruik van dit medicijn wordt vaak geadviseerd bij pijnklachten zoals: migraine, hoofdpijn, menstruatieklachten, oorontsteking, bijholteontsteking, verkoudheid, spierpijn, gewrichtspijn en artrose.

Pijn verlichten met paracetamol

In de meeste pijn gevallen is de veiligste manier om pijn te bestrijden met paracetamol. Paracetamol wordt dan ook niet uitsluitend door particulieren gebruikt als zelfzorgmiddel, maar wordt ook veel gebruikt bij behandelingen en operaties. Bij pijn zenden zenuwen een signaal naar uw hersenen gestuurd die vervolgens een signaal geven aan het lichaam in de vorm van pijn. Op die manier laten uw hersenen weten dat het lichaam in gevaar is of beschadigd is. Door de pijn te volgen kan de oorzaak ervan achterhaald worden. Paracetamol vermindert het signaal dat de hersenen naar het lichaam stuurt, waardoor het gevoel van pijn onderdrukt wordt.

Werking

Na inname van paracetamol kan de pijn nog een half uur aanhouden voordat deze wegtrekt. Als de paracetamol eenmaal werkt zult u 3 tot 6 uur lang minder pijn ervaren. Bij zetpillen kan het tot een uur duren voordat deze de pijn verlichten, maar de werking houdt wel langer aan, zo'n 8 tot 12 uur. Een infuus in het ziekenhuis werkt vaak al veel sneller. Binnen 5 tot 10 minuten zult u de werking van de paracetamol voelen. Dit komt omdat het medicijn direct in het bloed wordt aangebracht en opgenomen. Paracetamol werkt vaak het beste wanneer deze wordt ingenomen op een lege maag. Mocht u het medicijn toch innemen met voedsel kan de werking iets later inwerken. Houdt tussen verschillende innames ongeveer 4 uur aan, tenzij de bijsluiter anders vermeld. Vaak is het medicijn maar voor enkele dagen nodig, neem het medicijn niet langer in dan nodig is.

Bijwerkingen paracetamol

Bij het gebruik van paracetamol kunnen bijwerkingen optreden. Deze worden vermeld op de bijsluiter in de verpakking. Zeer zelden treden er klachten op als: medicijnafhankelijke hoofdpijn, deze hoofdpijn treedt op wanneer u het medicijn even niet gebruikt. Let hier goed op dat u het medicijn niet blijft slikken! Bij langdurig gebruik van paracetamol kunnen beschadigingen in de organen ontstaan zoals: leverbeschadiging, nierbeschadiging en bloedafwijkingen. Overgevoeligheid voor paracetamol is ook mogelijk, hierbij krijgt u andere fysieke klachten zoals: jeuk, bultjes of benauwdheid.

Advies bij paracetamol

Kijk altijd goed op de verpakking en/of bijsluiter voor de juiste doseringen van het medicijn. Als u heftige pijn ervaart kan het juist goed zijn te beginnen met de maximaal aanbevolen dosering om de pijn tegen te gaan. Zodra de pijn en klachten minder worden kunt u overstappen op de normale dosering, dit is vaak de helft van de maximale dosering. Gebruikt u paracetamol op advies van uw arts? Houd u dan altijd aan de aanbevolen dosering van uw behandelaar.

Online bestellen

Paracetamol is te gebruiken en te verkrijgen zonder voorschriften van een arts en wordt daarom op verschillende plaatsen verkocht, zoals de drogist en supermarkt. In onze webshop kunt u paracetamol ook online bestellen. U plaatst het gewenste product in het winkelmandje en kunt uw bestelling eenvoudig en veilig online afrekenen. Wij verzenden uw order binnen 1-3 werkendagen en leveren deze af op elk gewenst adres in België of Nederland. Vanaf €45 betaalt u geen verzendkosten.

Bestel ook: EHBO & Verbandmiddelen | Medische voeding | Incontinentiemateriaal | Zelftesten