Zwangerschapstest - Medimart.be -
Filters

Zwangerschapstest

Is er een kleine op komst of niet? Het is in menig relatie een vraag die gepaard gaat met spanning en opwinding. Wanneer de menstruatie langer uitblijft dan normaal, kan een zwangerschapstest eenvoudig uitwijzen of u wel of niet zwanger bent. In onze webwinkel hebben wij een ruim aanbod van verschillende zwangerschapstesten.

20 artikelen  

Verwijder alle


Hoe werkt een zwangerschapstest?

Wanneer een vrouw zwanger is, maakt het lichaam HCG (human chorion gonadotrofine) aan. Dit zwangerschapshormoon komt voor in de urine. Bij een zwangerschapstest wordt dan ook de hoeveelheid HCG in de urine gemeten. Zo kan worden vastgesteld of de moeder in verwachting is. De testen kunnen van elkaar verschillen. Daarom is het van belang om altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen. U weet dan precies hoelang u de test in de urine moet houden en hoelang het duurt voordat het resultaat zichtbaar is.

Zwangerschapstesten bij Medimart

Een zwangerschapstest kan worden uitgevoerd vanaf de dag dat normaal gesproken de menstruatie zou moeten beginnen. Dit is namelijk het moment dat het vruchtje zich in de baarmoeder nestelt. De testen die wij aanbieden, garanderen een 99% betrouwbaarheid vanaf de eerste menstruatie dag. Het kan overigens geen kwaad om een paar dagen te wachten met de test. Omdat het zwangerschapshormoon elke twee dagen verdubbelt, wordt de test alleen maar betrouwbaarder. Tip: een test die niet alleen de zwangerschap aangeeft, maar ook een schatting maakt van de datum waarop de bevruchting plaatsvond, is de Clearblue Zwangerschapstest digital wekenindicator.