Mitella of driekante doek online bestellen? | Medimart.be
Filters

Onmisbaar in elke verbanddoos: de mitella of driekante doek. Bij Medimart vindt u de beste merken zoals Actimove, Essentials, Heka, Heltiq, Lohmann & Rauscher, Klinigrip en Klinion.

16 artikelen  

Verwijder alle


De mitella

Een mitella kan worden ingezet ter ondersteuning van onderarm, arm of pols in geval van een kneuzing, botbreuk of verstuiking. Mitella’s zijn verkrijgbaar in diverse typen en afmetingen. Zo heeft u onder andere keuze uit doeken die u zelf moet vouwen of een kant-en-klare mitella. Een gebruiksklare mitella trekt u als het ware aan en vereist hierdoor weinig kennis van EHBO. Ook van dit type zijn meerdere varianten beschikbaar. Zoals de Actimove sling, een elastische resistente band met klittenbandsluitingen die u eenvoudig aanbrengt en op maat kunt maken.

Welke mitella kiest u?

Welk type mitella het best geschikt is voor u hangt af van o.a. de toepassing, de duur van het gebruik en uw vaardigheden in het aanbrengen van de mitella. Sommige mitella’s zijn alleen geschikt voor de echte eerste hulp en kunnen daarom ook maar 1 keer gebruikt worden. Andere typen zijn uitwasbaar en kunnen meerdere keren of langere tijd worden ingezet. Voor een goede ondersteuning is het wel belangrijk dat u de juiste maat kiest. Zorg er daarom voor dat u altijd meerdere maten of een universele mitella in uw EHBO koffer of verbanddoos heeft.

Driekante doek

Een driekante doek kan als mitella of brede das worden gebruikt om steun te verlenen bij een breuk of kneuzing aan de onderarm, pols of hand. Hierbij worden beide uiteinden aan elkaar geknoopt en de doek om de nek gehangen. Als u de doek op de juiste manier en hoogte aanbrengt zal deze steun en rust bieden van elleboog tot en met de schouder. Voor gebruik bij kinderen vouwt u de doek in zessen om een zogenoemde ‘smalle das’ te maken.

Onmisbaar in de EHBO koffer

De mitella behoort tot de standaarduitrusting van een EHBO koffer. Elke complete verbanddoos zal dan ook een mitella bevatten. In de meeste gevallen is dit een mitella die geschikt is voor eenmalig gebruik. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren of er nog een mitella in uw verbandkoffer zit. Wilt u de verbandmiddelen in uw EHBO koffer aanvullen met losse producten? Of heeft u last van een blessure waardoor u langere tijd een mitella moet dragen? Het assortiment losse verbandmiddelen en mitella’s van Medimart.be is zeer uitgebreid. U vindt hier een ruime keuze voordelige geprijsde EHBO- en verbandmiddelen van de beste kwaliteit. Ga direct naar een van de bekende merken in onze webshop zoals Actimove, Heka en Heltiq. Of doorzoek ons assortiment aan de hand van het menu en de filters aan de linkerzijde.

Bestel en betaal eenvoudig direct online en laat uw bestelling vanaf €35,- binnen enkele dagen gratis en discreet afleveren op elk adres in België.