Medische Voeding Online Bestellen? | Medimart.be
Filters

Heeft u behoefte aan speciale medische voeding? Deze kunt u snel en eenvoudig bij ons bestellen.

121 artikelen  Bij Medimart bieden we drinkvoeding in verschillende varianten, zoals compacte drinkvoeding, eiwitrijke drinkvoeding en ziektespecifieke drinkvoeding. Bij Medimart kunt u drinkvoeding kopen van bekende merken zoals Nutricia en Ensure. We hebben ook medische voeding voor specifieke aandoeningen, zoals diabetes, COPD en nierfalen. U kunt kiezen uit diverse smaken, zoals aardbei, banaan, vanille en cappuccino.

Drinkvoeding van de beste kwaliteit

Bij Medimarkt kunt u drinkvoeding kopen van de beste merken, die gespecialiseerd zijn in medische voeding. Deze is niet alleen gericht op het verbeteren van uw gezondheid of het voorkomen van verdere klachten. De drinkvoeding is ook prettig om in te nemen en heeft een goede smaak. Gaat eten of drinken erg moeilijk of bent u ernstig ondervoed, dan is compacte drinkvoeding een uitkomst. Hiermee krijgt u met een paar slokjes toch veel voedingsstoffen binnen. We hebben ook speciale eiwitrijke drinkvoeding met een hoog proteïnegehalte en weinig tot geen koolhydraten. Of misschien bent u juist op zoek naar drinkvoeding met extra vezels. Ook die koopt u bij Medimart.

Wat is medische drinkvoeding?

Medische drinkvoeding is een kant-en-klaar drankje dat speciaal is samengesteld voor gebruik bij bijvoorbeeld COPD of diabetes. Door de vloeibare vorm van drinkvoeding is het eenvoudiger om extra calorieën of eiwitten binnen te krijgen. Het bevat alle belangrijke voedingstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Een flesje medische drinkvoeding bevat meestal rond de 300kcal. Het eiwitgehalte varieert tussen de 8 en 18 gram eiwit. Bij hoge eiwitbehoefte is er ook eiwitrijke drinkvoeding. In sommige gevallen worden vezels aan drinkvoeding toegevoegd.

Meestal is medische drinkvoeding een aanvulling op de dagelijkse voeding. Het gebruik van 1 tot 3 flesjes tussen de maaltijden door is dan vaak voldoende. Een diëtist of (huis)arts kan advies geven welke dosering bij uw situatie past. In sommige gevallen kunnen de drankjes ook de normale voeding volledig vervangen. Overleg dan altijd met een diëtist over de dosering.

Medische voeding bij diabetes, COPD of nierfalen

Soms heeft u door een bepaalde aandoening hele specifieke drinkvoeding nodig. In ons assortiment ziektespecifieke drinkvoeding vindt u bijvoorbeeld verschillende formules voor diabetici. COPD-patiënten kunnen baat hebben bij de Respifor drinkvoeding van Nutricia. Renilon van Nutricia is speciaal bedoeld voor patiënten met nierfalen. Met deze drinkvoeding krijgt u eenvoudig extra voedingsstoffen binnen.

Tips bij het gebruik van medische drinkvoeding

Om een vol gevoel te voorkomen kunt u het beste kleine slokjes drinken. Neem gerust de tijd voor een flesje, want het blijft geopend nog 2 uur goed buiten de koelkast. De zoete smaak van de drinkvoeding kan verminderen door de drinkvoeding koud te drinken, bijvoorbeeld uit de koelkast of met een ijsblokje. Als u de smaak niet lekker vindt, kunt u de drinkvoeding mengen met een beetje karnemelk of yoghurt. Probeer verschillende soorten drinkvoeding uit om te ontdekken welke u lekker vindt.

Medische drinkvoeding online bestellen

Heeft u een keuze gemaakt uit ons ruime assortiment medische drinkvoeding? Bestel dan eenvoudig online in onze webshop. We zorgen ervoor dat de drinkvoeding binnen 2 tot 5 werkdagen bij u geleverd wordt. Bestellen in onze webshop is altijd veilig en eenvoudig. U hebt de keuze uit een groot aantal beveiligde betaalmethoden.