Kompressen | EHBO Verbandmiddelen | Medimart.be
Filters

Kompressen online kopen? Maak een keuze uit het uitgebreide assortiment van Medimart.be. Bestel voordelig enkel- of grootverpakkingen kompressen van merken als Cutisoft, Heka en Heltiq.

42 artikelen  

Verwijder alle


Kompressen voor in de EHBO koffer

Kompressen zijn onmisbaar in de EHBO koffer. Deze veelzijdige gaasdoekjes worden namelijk gebruikt voor verschillende toepassingen. Steriele kompressen gebruikt u om een wond steriel af te dekken. Een niet steriel kompres is hier niet geschikt voor, maar wel voor het reinigen of ontsmetten van snij- en schaafwonden of kleine brandwonden. Gebruik verband, fixatiewindsel of hecht- of fixatiepleisters om de wond af te dekken. Op deze manier wordt eventueel bloeden gestelpt en er continu lichte druk op de wond. Kompressen worden ook veel gebruikt voor het droogdeppen of reinigen van de huid of instrumenten.

Een kompres gebruiken

Voor het reinigen van een wond dept u de huid voorzichtig met het kompres. Gebruik een huidvriendelijke desinfectant, zoals Betadine jodium, op een niet-steriel kompres om direct te ontsmetten. Om de schone wond vervolgens goed af te dekken kiest een voor een steriel kompres. Dit kompres kan met behulp van een hydrofiel zwachtel of ander verband worden vastgezet.

Non-woven kompres

Non-woven kompressen, meestal gemaakt van een combinatie van viscose en polyester, hebben door hun structuur een hoger absorptieniveau dan gaaskompressen. Het geabsorbeerde vocht wordt bij non-woven kompressen snel in de kern opgenomen. Hierdoor verkleeft het kompres minder snel met de wond en wordt de genezing nauwelijks verstoord.

Kompressen online bestellen

Kompressen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en varianten. Omdat u kompressen voor meerdere doeleinden kunt gebruiken is het verstandig om diverse varianten op voorraad te hebben. De webshop van Medimart biedt u een ruime keuze aan EHBO- en verbandmiddelen. Van enkele stuks tot grootverpakkingen en van simpele pleisters tot zeer complete verbandsets. Voor alle EHBO-benodigdheden bent u bij ons dus aan het juiste adres. Bestel en betaal eenvoudig online en laat uw order (vanaf €45 gratis) bij u thuis afleveren.

Ontdek ook in onze webshop:

medische voeding | hulpmiddelen | meetapparatuur | zelftesten