Compacte drinkvoeding | Medische voeding | Bestel online
Filters

Compacte drinkvoeding online bestellen? Onderstaand vindt u een zeer compleet aanbod aan verschillende producten van hoge kwaliteit en van de beste merken. O.a. Resource en Nutridrink zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Bekijk ook onze voordeelpakketten.

30 artikelen  

Verwijder alle


Wat is compacte drinkvoeding?

Medische drinkvoeding is een drank die met zorg is samengesteld. Het bevat essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Medische drinkvoeding wordt meestal gebruikt ter aanvulling op de voeding, maar kan eventueel een voeding volledig vervangen. U krijgt dan toch alle essentiële voedingsstoffen binnen. Binnen de categorie drinkvoeding zijn verschillende soorten te onderscheiden. Compacte drinkvoeding bevat extra hoge gehalten energie en/of eiwit.

Ondervoeding

Als u om enige reden last heeft van een verminderde eetlust, kan het zijn dat u minder voeding binnenkrijgt dan u nodig heeft. Veelvoorkomende oorzaken zijn: ouder worden, vermoeidheid, medicijngebruik, ziekte, eenzaamheid en veranderde smaak- en geurwaarneming. Bent u daarnaast herstellend van ziekte of een operatie dan kunt u juist een hogere behoefte hebben aan voedingsstoffen. In deze situatie kan het lichaam reserves lichaamsvet gaan afbreken waardoor u afvalt en er zelfs ondervoeding kan ontstaan. Ondervoeding vertraagt het herstel na ziekte of een operatie, vertraagt de wondgenezing en geeft een hoger risico op doorligwonden.

Compact

Om toch aan voldoende essentiële voedingsstoffen te komen kan compacte drinkvoeding uitkomst bieden. Een verpakking compacte drinkvoeding bevat vaak minder inhoud dan andere medische drinkvoeding. Maar de hoeveelheid energie en eiwitten zijn vaak nagenoeg gelijk. Er hoeft dus minder van deze drinkvoeding te worden gedronken om aan dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen te komen. Compacte drinkvoeding is daarom geschikt voor mensen met minder eetlust of die snel een vol gevoel hebben. Ook wanneer uw arts u een vochtbeperking voorgeschreven heeft, is compacte drinkvoeding een geschikte vorm van medische drinkvoeding.

Gebruik compacte drinkvoeding

Compacte drinkvoeding kan worden gebruikt als aanvulling op de normale voeding. Het gebruik van 1 tot 3 flesjes tussen de maaltijden door is dan vaak voldoende. In sommige gevallen kunnen de drankjes ook de normale voeding volledig vervangen. Gebruik compacte drinkvoeding altijd op voorschrift van een arts of medisch specialist. Een diëtist kan advies geven welke dosering bij uw situatie past.

Soorten compacte drinkvoeding

Medimart verkoopt medische drinkvoeding van verschillende merken zoals Nutricia, Fresubin, Glucerna, Resource en Ensure. In de categorie compacte drinkvoeding vindt u o.a.

  • Nutricia Nutridrink Compact in de neutrale smaak en de smaken abrikoos, banaan, aardbei, bosvrucht, mokka, chocolade en vanille;
  • Nutricia Nutridrink Compact protein in de smaken mango-perzik, banaan, vanille en aardbei Nutricia Nutridrink Compact fibre in de smaken mokka, vanille en aardbei;
  • Ensure 2kcal in de smaak banaan;
  • Resource 2.0 in de smaak vanille;
  • Resource 2.0 fibre in de neutrale smaak en de smaken bosvruchten, aardbei en abrikoos.

Ruim aanbod

Het aanbod medische drinkvoeding in onze gespecialiseerde webshop biedt een ruime keuze aan soorten en smaken. Er is daarom altijd een product te vinden dat past bij uw smaak en voedingsbehoefte. Vraag bij twijfel altijd een diëtist of arts om advies. Bestellen kunt u bij ons heel eenvoudig en veilig online regelen. Uw bestelling wordt altijd snel en discreet bij u afgeleverd.

Ontdek ook: Eiwitrijke drinkvoeding | Standaard drinkvoeding | Ziektespecifieke drinkvoeding