Eiwitrijke drinkvoeding | Medische voeding | Bestel online
Filters

Eiwitrijke drinkvoeding online bestellen? Maak een keuze uit onderstaand aanbod van Resource, Ensure en Nutridrink en bestel veilig online in onze gespecialiseerde webshop.

8 artikelen  

Verwijder alle


Eiwitrijke drinkvoeding

Eiwitrijke drinkvoeding is medische drinkvoeding met een hoge dosering eiwitten. Eiwitten zijn een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld nodig voor de opbouw en het herstel van spieren en huid. Bij ziekte en herstel van ziekte of een medische ingreep heeft u daarom wat extra van deze essentiële voedingsstof nodig. De eiwitten zorgen namelijk voor genezing van wonden, compensatie van verliezen bij brandwonden of voor de opbouw van spierweefsel. Eiwitrijke drinkvoeding kan dan nodig zijn om voldoende bouwstoffen binnen te krijgen.

Spiermassa en eiwitten

Ook wanneer er geen sprake is van ziekte of herstel is het voor ouderen belangrijk om voldoende eiwit binnen te krijgen. De spiermassa neemt namelijk af bij het ouder worden. Dit is een natuurlijk proces. Door voldoende eiwit te eten en te blijven bewegen kan de afname van spiermassa vertraagd worden.

Eiwit in voeding

Via normale voeding krijgt u over het algemeen voldoende eiwitten binnen. Gezonde volwassenen hebben zo’n 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Eiwitten komen voor in dierlijke als plantaardige producten. Vlees en gevogelte, brood, vis en schaal- en schelpdieren, granen, melkproducten, peulvruchten, kaas, tofu, tempé en sojamelkproducten, eieren en noten zijn belangrijke bronnen van eiwitten. Bij verminderde eetlust kan het soms een uitdaging zijn om die hoeveelheid eiwit uit de normale voeding te halen. Eiwitrijke drinkvoeding kan dan een zinvolle aanvulling op de voeding zijn.

Extra eiwitten

Een eiwitrijke drinkvoeding bevat meestal rond de 18 gram eiwit per verpakking. In combinatie met beweging kan de drinkvoeding helpen bij de opbouw van spieren. Het kant-en-klaar drankje bevat naast eiwitten ook andere essentiële voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. Door de vloeibare vorm is het makkelijker om extra eiwitten binnen te krijgen.

Eiwitrijke drinkvoeding kan als aanvulling op de normale voeding gebruikt worden. Een dagelijkse dosering van 1 tot 3 flesjes tussen de maaltijden door is dan vaak voldoende. In sommige gevallen kunnen de drankjes ook de normale voeding volledig vervangen. Gebruik eiwitrijke drinkvoeding altijd in overleg met een arts of diëtist.

Soorten eiwitrijke drinkvoeding

Medimart verkoopt eiwitrijke drinkvoeding van Nutricia, Resource en Ensure.

  • Nutricia Nutridrink Protein is verkrijgbaar in de smaken mokka, aardbei, vanille en chocolade;
  • Ensure Plus High Protein is verkrijgbaar in de smaken vanille en aardbei;
  • Resource Protein is verkrijgbaar in de smaken vanille en abrikoos.

Direct online bestellen

Heeft u een product gevonden dat bij uw smaak en behoefte past? Plaats het in uw winkelmandje en bestel direct online. U heeft de keuze uit verschillende betaalmethoden en betaalt altijd in een veilige omgeving. Uw bestelling kan op elk gewenst adres in België worden afgeleverd. Vaak heeft u de producten al de volgende werkdag in huis.

Bekijk ook: Standaard drinkvoeding | Compacte drinkvoeding | Ziektespecifieke drinkvoeding