Diabetestest online kopen? | Medimart.be | Ruim aanbod, snelle verzending
Filters

Diabetes is een groeiend probleem. Bij steeds meer mensen wordt deze ziekte geconstateerd. In veel gevallen betreft het diabetes type 2, diabetes als gevolg van onze levenswijze. Overgewicht speelt hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol. Door regelmatig een diabetestest te doen kunt u ernstige gezondheidsproblemen voorkomen.

62 artikelen  

Verwijder alle


Diabetestest essentieel bij diabetes type 1

Voor mensen met diabetes type 1 is een diabetestest van levensbelang. Zij moeten dagelijks gebruik maken van een bloedglucosemeter zodat ze precies weten of ze te veel of te weinig suiker in hun bloed hebben. Een hypo of een hyper ligt tenslotte continu op de loer. Door regelmatig een diabetestest te doen, weet de suikerpatiënt precies wanneer het lichaam extra suiker, of juist extra insuline nodig heeft.

Glucosewaarden in de gaten houden

Diabetes type 2 is een ziekte waar u in tegenstelling tot type 1 zelf nog heel wat aan kunt doen. Een gezond dieet, minder stress en minder kilo's kunnen ervoor zorgen dat uw glucosewaarden dalen of zelfs weer normaal worden. Juist wanneer u bezig bent om de hoeveelheid bloedsuiker te verminderen, bent u gebaat bij een goede diabetestest. U brengt daarmee eenvoudig in kaart of uw glucosewaarden binnen of buiten de streefwaarden liggen. De diabetestest kan bovendien een uitstekende steun in de rug zijn om door te gaan op de ingeslagen (gezonde) weg.

Bloedglucosemeter, teststrip, prikpen, en lancet

Voor een goede diabetestest heeft u verschillende attributen nodig. Deze zijn allemaal verkrijgbaar in de webwinkel van Medimart. Met het Bayer Contour Startpakket, of de glucometers van Medisana en Accu Check haalt u een prima bloedglucosemeter in huis. De Accu Chek Performa glucosemeter van Roche Diagnostics wordt gezien als een van de meest betrouwbare op dit gebied. Deze bloedglucosemeter wordt geleverd inclusief prikpen en lancetten.