CHI Cedar atlas hydrolaat eko - 150 ml - Medimart.be - (3763582)
CHI Cedar atlas hydrolaat eko

CHI Cedar atlas hydrolaat eko - 150 ml

Cederhydrolaat (of cederwater) is een heerlijk geurend, zoet hydrolaat met houtnoten.

€ 16,96


  • Levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf €55
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Cederhydrolaat (of cederwater) is een heerlijk geurend, zoet hydrolaat met houtnoten. Het water is stabiel en lang houdbaar. De geur wordt pas na anderhalf jaar minder. Ceder geeft een gevoel van warmte en geborgenheid.

-  onrustige hoofdhuid, roos en schilfers
-  bij vermoeide, warme voeten na een lange dag staan
-  voor dieren: tegen vlooien en bij huidschilfers
-  huidherstellend en rustgevend

Ingredienten
Cedrus atlantica

Gebruik
In de huidverzorging werkt cederwater huidherstellend en rustgevend. Ceder hydrolaat kan puur, of verdund met een ander hydrolaat (bijvoorbeeld lavendel- of oranjebloesemhydrolaat), als dagelijks gezichtswater worden gebruikt. Vooral bij een huid die neigt naar ontstekingen is ceder herstellend en verfrissend. Ceder is ook een nuttig en zacht gezichtwater

Huid: maak een kompres of spray. Het ceder water kan daarbij puur worden gebruik of in een verdunning met mineraalwater (7 delen ceder en 7 delen water). Voor mannen kan het cederwater de basis zijn voor een aftershave of voor een natuurlijk parfum.

Haarzorg: Masseer cederwater in de hoofdhuid als die nog vochtig is of spray het in voordat het haar droog is. Het haar geurt aangenaam, de haargroei wordt licht bevorderd en de haarstructuur wordt versterkt.

Maak een shampoo met cederwater: neutrale shampoo met cederwater (50:50) of maak een conditioner met een toevoeging van cederwater.

Voeten
Bij vermoeide, warme voeten na een lange dag staan verkoelt het cederwater. Gemengd met pepermuntwater verfrist en verkoelt het nog meer. Een warm voetbad met cederwater voor het slapen gaan kan helpen om lekker te slapen.

Dieren
Vul een sprayfles met cederwater en spray het op de vacht van katten tegen vlooien en bij huidschilfers. Hydrolaten kunnen veilig bij katten worden gebuikt. Ook bij honden na het wassen cederwater opgesprayd worden tegen vlooien. De vacht ruikt dan ook nog eens heerlijk. Een dagelijkse anti-vlooien spray voor de zomer en de herfst!

Andere toepassingen
Cederwater kan goed gebruikt worden als roomspray: net als de essentiële olie van ceder geeft de geur van cederwater een gevoel van warmte en geborgenheid. Probeer het cederwater in de sauna: sprenkel het water op de hete stenen en de ceder geeft een heerlijke zachte houtgeur af die ook nog goed is voor de luchtwegen.

Bewaaradvies
Cederhydrolaat is stabiel en lang houdbaar. De geur wordt pas na anderhalf jaar minder. We adviseren om hydrolaten in de koelkast te bewaren.

CHI Cedar atlas hydrolaat eko bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Specificaties

inhoud
150 ml
collectie
Gezondheidsproducten
Productsoort
Aromatherapie

Shop meer