Prioderm Malathion lotion - 100 ml - Medimart.be - (3325881)
Prioderm Malathion lotion

Prioderm Malathion lotion - 100 ml

Prioderm Malathion lotion

€ 15,17


  • Dit product is nu niet voorradig en verwachten wij binnen 5-10 werkdagen te kunnen leveren.
  • Gratis verzending vanaf €35
  • Altijd netjes en discreet verpakt

Omschrijving

Prioderm Malathion 5 mg/ml, lotion
Prioderm Malathion 5 mg/ml behoort tot de parasieten dodende geneesmiddelen; het werkzame bestanddeel malathion doodt luizen en neten (eitjes).
Malathion heeft een residuaal effect, dat wil zeggen een nawerking, het hecht gedurende enkele weken aan het haar. Tijdens deze periode na behandeling met de lotion is hierdoor de kans op herbesmetting verkleind.

RVG nummer 07447 UAD

Waarvoor wordt dit middel gebruikt
Prioderm Malathion 5 mg/ml wordt gebruikt bij:
1. Besmetting met hoofdluis van het hoofdhaar, vooral op achterhoofd en achter de oorschelpen.
2. Besmetting met schaam-, krab- of platluis van schaamhaar, haar tussen benen en rond de anus en soms haar van de oksels.

Niet gebruiken bij
U bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

Dosering
Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Voor volwassenen en kinderen ouder dan 6 maanden is per behandeling ca 10 - 20 ml lotion nodig, afhankelijk van de hoeveelheid haar. Voor een effectieve behandeling moeten de onderstaande aanwijzingen nauwkeurig worden gevolgd.

Bij besmetting met hoofdluis
Hoe kunt u de lotion goed over het haar verdelen?
Maak met een kam een duidelijke scheiding tussen de haren. Houd het flesje boven de scheiding en verdeel een beetje van de lotion over de scheiding. Met een kam of uw vingertoppen kunt u de lotion verder verdelen. Maak vervolgens een nieuwe scheiding en herhaal de instructie. Wrijf vooral ook achter de oorschelpen en in de nek. Laat het haar daarna aan de lucht drogen. Gebruik geen haardroger of föhn. Was zorgvuldig uw handen na het aanbrengen. Als de vloeistof verdampt is, blijft een dun, onzichtbaar en niet-klevend laagje van de werkzame stof achter op uw haar. Na 12 uur dient het haar met een gewone shampoo te worden gewassen en moeten de natte haren worden gekamd. Het kammen van de haren gaat gemakkelijker als er (gewone) crèmespoeling in zit. Met de luizenkam kamt men de dode luizen uit het haar. Dit is een onmisbaar onderdeel van de
behandeling! Dit moet men dagelijks doen tot veertien dagen na de start van de behandeling. Het uitkammen van de dode luizen zorgt ervoor dat men goed kan zien of er nog actieve luizen aanwezig zijn. De aanwezigheid van dode luizen wijst dus niet op falen van de behandeling. Om alle haren te kammen zijn minstens dertig slagen nodig, dat kost al gauw meer dan twintig minuten, afhankelijk van de bos haar. Eén week na de eerste behandeling dient de behandeling op dezelfde wijze te worden herhaald, tenzij bij grondige inspectie blijkt dat geen levende luizen en/of neten meer aanwezig zijn.

Bij besmetting met platluis
De lotion dient op het schaamhaar, het haar tussen de benen, rond de anus en soms het haar van de oksels, te worden gesprenkeld. Voorts kunnen de voorschriften zoals die voor hoofdluis gelden worden gevolgd. Eén week na de eerste behandeling dient de behandeling op dezelfde wijze te worden herhaald, tenzij bij grondige inspectie blijkt dat geen levende luizen en/of neten meer aanwezig zijn.


Lees voor gebruik de bijsluiter.

Werkzame bestanddelen
malathion

Hulpstoffen
terpineol, parfum en isopropyl alcohol

Verantwoordelijk voor het in de handel brengen
Meda Pharma B.V.
Krijgsman 20
1186 DM Amstelveen

Prioderm Malathion lotion bestel je veilig en snel bij Medimart. Onze pakketjes worden altijd discreet verzonden

Wij zijn een online aanbieder van medicijnen. Kijk welke medicijnen onze webshop mag verkopen.

Specificaties

inhoud
100 ml
Productsoort
Overige geneesmiddelen
RVG
7447